Тхалі (хінді थाली) — блюдо індійської та непальської кухні. У Непалі також відоме під назвою дал-бат. тхали у перекладі означає піднос), в центрі якого знаходиться рис, а по колу розставлені металеві миски, що містять дал, овочі, каррі, різні дрібні гарніри та приправи. Також до тхалі подаються коржики (наприклад, чапаті) та йогурті (для пом'якшення гострого смаку). Існує безліч варіантів приготування тхалі, склад страви залежить від регіону, традицій та наявних продуктів. Основні компоненти тхали — варений рис і дав (густий суп-пюре з сочевиці). У тих регіонах, де рис не виростає, замість нього може використовуватися інша крупа, наприклад гречка. width="600" height="376" />
Піднос - тарілка для тхалі всередині сталь, зовнішня поверхня мідь.
Розмір: діаметр 30 см, висота 3 см.
Матеріал: сталь, мідь.
Виробник: Індія.
(густий суп-пюре із сочевиці). У тих регіонах, де рис не виростає, замість нього може використовуватися інша крупа, наприклад гречка. width="600" height="376" />Піднос - тарілка для тхалі всередині сталь, зовнішня поверхня мідь.
Розмір: діаметр 30 см, висота 3 см.
Матеріал: сталь, мідь.
Виробник: Індія.
(густий суп-пюре із сочевиці). У тих регіонах, де рис не виростає, замість нього може використовуватися інша крупа, наприклад гречка. width="600" height="376" />Піднос - тарілка для тхалі всередині сталь, зовнішня поверхня мідь.
Розмір: діаметр 30 см, висота 3 см.
Матеріал: сталь, мідь.
Виробник: Індія.
Відгуки (0)