Асафетида – це рослина сімейства парасолькових з товстим стовбуром, округлим здутим коренем і великим листям. Однак ні насіння, ні корінь і ні зелень цієї рослини не використовується як прянощі. Пряністю є молочна смола, яка виділяється з кореня, а потім висушується.
Смак і аромат< /b>
Саме через свій специфічний запах асафетиду має ряд неприємних назв. І справді, запах асафетиди дуже специфічний - чимось він нагадує суміш запахів часнику та цибулі. За смаком асафетида більше нагадує часник. Особливістю аромату є його підвищена леткість, здатність як просочувати собою все - стіни, одяг, посуд. Асафетида, внесена в приміщення, де температура повітря вище 22 градусів, за кілька хвилин просочує всю атмосферу настільки, що вивітрити його неможливо протягом доби.
< span>Застосування в кулінарії
Національні кухні: індійська, іранська, афганська, курдська p>
Входить до складу сумішей: іноді входить до складу суміші каррі
Поєднання з прянощами< /strong>: куркума, кмин, імбир, чорна гірчиця. Не поєднується з прянощами: цибуля, часник
Використання: асафетида в шматках вважається чистішим продуктом, вона має сильніший смак і аромат. Порошкова зазвичай використовується з домішками пшеничного або рисового борошна. Вона м'якша, але її зручніше використовувати у приготуванні. Найчастіше асафетидою замінюють цибулю чи часник у стравах. Асафетиду можна використовувати і як пряність для м'яса, але історично склалося, що вона вважається "вегетаріанською пряністю". Її закладають в овочеві страви, відмінно поєднується з бобовими. span>< span>
Застосування в медицині
Надає сприятливий вплив на:
- трава – допомагає при несваренні, полегшує травлення, нормалізує мікрофлору. >використовується як болезаспокійливий при зубному, головному і вушному болю.
- відновлює гормональні функції надниркових залоз і статевих залоз.
- <
Виробник: Індія.
Відгуки (0)