Шафран (100% чистий), Індія арт.22000
  • Товар
  • Опис
  • Відео
  • Відгуки (0)
  • Схожі товари
Товар

Шафран (100% чистий), Індія арт.22000

Категорія: Чай та спеції
Артикул: 22000
Шафран - король прянощів. Ароматні висушені рильця квітів шафрану застосовуються як ароматичні та барвники при приготуванні страв східної кухні – фарширована риба, супи, тісто, плов. У страви шафран додають після закінчення варіння. Упаковка: 1 гр.
330грн
В наявності
- +
Характеристики товара
Країна:
Індія
Доставка по Україні
  • Нова Пошта
  • - вартість доставки залежить від габаритів вантажу та пункту призначення (мінімум 70 грн.)
  • - послуги транспортної компанії оплачуються покупцем окремо на складі компанії при отриманні товару
  • - термін доставки 1-4 дні.
Кур'єрська доставка по Києву
  • - доставка замовлень нашим кур'єром по м. Києву – 100 грн.
Опис

Шафран арабською - "жовтий". Багаторічна бульбоцибулинна рослина із сімейства ірисових.

Пряність – приймочка шафрану (у кожної квітки по три приймочки) – необхідно зривати тільки в суху погоду з 10 до 11 години ранку, обов'язково вручну. Спочатку зірвати і злегка повелити квіти, а потім вилущувати приймочки. Сушити у кімнаті. Чим темніший шафран, тим він кращий. На дотик маса шафрану має бути жирною. Запах сильний, ароматний, смак – гірко-пряний.

Шафран - король прянощів, який славиться своєю дорожнечею. Для того щоб зібрати 100 грам шафрану, треба зірвати від 5 до 8 тисяч квіток і пропустити їх через руки двічі, тобто для отримання 1 кілограма шафрану треба обробити 80 900 рослин!

Шафран - це ще й безцінні ліки. Вживають його самостійно, у гранично малих дозах. Річна доза при лікуванні дорівнює 1 г. Шафран лікує серцево-судинну систему, травний тракт та печінку. При лікуванні хвороб печінки можна обійтися без ліків або значно знизити їхню дозу, якщо змолоти в борошно шафран і приймати на кінчику чайної ложки, злизуючи з неї 2-3 рази на день через 20 хв після їди. Шафран також корисний майже при всіх захворюваннях нирок та сечовивідних шляхів. Рекомендується знизити дозу ліків на 30%, якщо приймати на кінчику чайної ложки змелений у борошно шафран.

В даний час шафран вживається в основному як пряність і частково як харчовий барвник для підфарбовування вершкового масла, сирів, лікерів та деяких безалкогольних напоїв.

У Європі та США шафран використовують головним чином у кондитерському виробництві, додаючи в печиво, кекси, паски, булочки, а також для надання акценту лікерам, мусам, фруктовим та кондитерським підливам та кремам.

На сході шафран широко вживають при приготуванні м'ясних та курячих, рисових та овочевих страв. Азербайджанські та таджицькі плави, чихіртма з м'яса та курки, а також баклажанні та квасоляні страви вимагають добавок шафрану.

У сучасній європейській кухні шафран використовують у стравах з тушкованої та відвареної риби цінних порід та в рисових солодких пудингах.

Шафран погано поєднується з іншими прянощами і тому не входить до складу пряних сумішей, а вживається майже завжди самостійно. Введення шафрану в ту чи іншу страву повинно завжди виключати введення інших прянощів, якщо немає спеціальних вказівок у рецептурі.

Шафран застосовується в дуже малих дозах, оскільки це дуже «сильна» пряність! Порушення норми закладки її може призвести до псування смаку – воно буде неприємно гірчити!!!

Щоб отримати такі малі дози, шафран вводять у харчові продукти над сухому вигляді, а вигляді розчинів. Для цього спочатку шафран розчиняють у спирті, заготовляють спиртову настойку шафрану, а потім, при необхідності, розводять цю спиртову настоянку водою і вводять у другі страви вчасно їх приготування (за 4-5 хвилин до готовності), а в борошняні страви при замісі тесту (З розрахунку 0,1 грам на 1-1,5 кг виробів, що випікаються).

Виробник:  Індія

Упаковка: 1 гр.

Відео
Відгуки (0)

Відгуки (0)

    Написати коментар
    ← Попередній товар
    Чорна сіль (100 г) арт. 22097