Чорна сіль – це природна неочищена сіль. Цей вид харчової солі видобувається в родовищах, де в солі присутні речовини, що містять сірководень, або подібні речовини. Користь від них така, що вони посилюють перистальтику кишечника, діють як легке проносне та стимулююче для кишечника.
Також завдяки багатому природному складу чорна сіль на смак менш солена і корисніша. За властивостями вона подібна до соєвого соусу - багата речовинами, які діють в організмі подібно до ферментів, покращують травлення.
Хоча чорна сіль і називається чорною, вона має червонувато-бурий колір завдяки тому, що в ній міститься кілька мінералів та заліза. Як і біла сіль, вона продається пресованою та меленою, і зберігати її краще в сухому прохолодному місці.
Ця сіль не може повністю замінити морську або столову сіль, оскільки має специфічний запах (він нагадує запах звареного круто яєчного жовтка). Мабуть через наявність у ній невеликої кількості сірководню.
Вміст NaC (хлорид натрію) у чорної солі нижче, ніж у звичайній кухонній солі. У цьому вона безпечніша проти кухонної з погляду відкладення їх у суглобах.
Є головним інгредієнтом у популярній індійській приправі "чат масала" (приправа для салату), яку додають у фруктові салати та підсмажені горіхи.
Чорна сіль успішно застосовується як замінник кухонної солі. Багата йодом, калієм, сіркою, залізом та іншими мікроелементами. Кладеться абсолютно у всі страви, куди кладеться звичайна сіль.
Недоліком є невеликий присмак яєчний, але в поєднанні з іншими спеціями він стає непомітним. Чорна сіль у звичайних дозах не викликає утримання в організмі води, як це роблять інші види солі.
В Індії чорна сіль входить у «домашню аптечку». Відповідно до Аюрведе – давньої медичної науки чорна сіль – містить елементи води та вогню, сприяє нормальному функціонуванню травної системи та ясності інтелекту.
Виробник: Індія
Упаковка: 100 гр.
Відгуки (0)