Слово "басматі" у перекладі з хінді означає "ароматний".
Рис вирощується біля підніжжя Гімалаїв на півночі Індії та районах Пакистану, що межують з нею. Вважається, що унікальним смаком і ароматом цей білий довгозерний рис завдячує особливому ґрунту, кліматичним умовам і навіть повітрі цього регіону.
Басматі звуть "принцом усіх рисів" і часто готують у поєднанні з "королем спецій" шафраном, щоб надати йому чудового сонячно-жовтого відтінку і пряного смаку.
Рис Басматі коштує дорожче за всі види рису в світі (не враховуючи завищених цін на рис в Японії). При приготуванні зерна збільшуються у довжину більш ніж удвічі.
Кращий індійський рис Басматі має витримку не менше року, що сприяє збільшенню твердості текстури і зерна стають довшими при варінні. Є багато видів рису басматі вирощених у США, але вони не зрівнятися з індійським рисом басматі, ні смаком, ні ароматом, ні текстурою, ні зовнішнім виглядом.
Виробник: Індія
Упаковка: 950 гр.
Відгуки (0)